Veckans album: Drab City och Jehnny Beth

separerade av instrumentella bitar som låter som gamla, snedställda kassettinspelningar, Drab Citys debutalbum är det bästa Halloween -albumet. Soniskt sett har det en skitig produktion som gör att varje låt låter som om den bromsas eller vrids, kryper över dina högtalare som en slags protoplasmisk tillhåll. Som någon mördade en tjejgrupp från 50 -talet, och nu är de tillbaka för att hämnas. Eller en av dessa 90 -tals Mazzy/Portishead -typ av band fick genom en Woodchipper och överlevde på något sätt.

Och titta på videon ovan. Jag menar, det är bara främling och främling. Eller den här …

… som känns som en förfalskning av Beastie -pojkarna.

Jag är inte ens säker på vilken genre det här är, men det är fascinerande.

Och låt oss gå från en genrebuster till en annan: Solo -albumet av Jehnny Beth, av Savages. Där Drab City erbjuder långsam terror levererar Jehnny Beth svullnad ilska. Hennes låtar kryper också sjuda under kokpunkten, men exploderar ofta. Tänk pixierna, men mycket mer omgivande.

Albumet är en hyllning till David Bowie, och det är perfekt. Bowie skimrade och gled mellan bilder, ändrade regelbundet, och detta album gör samma sak.

Båda mina val den här veckan är äkta album. De fungerar inte nästan lika bra när de hörs som samlingar av låtar, eller när en eller två av skapelserna spelas ur sammanhang.

Att skriva dessa gjorde en mycket bra vecka.

Runner ups:

Alphabetland av X. Bandet som heter X återvänder med en mycket stark skiva. Det är exakt vad du kan förvänta dig av dessa outtröttliga pionjärer av punk.
Alfabetland av x
Dua Salehs nya EP är mycket intressant. Inte riktigt intressant nog att hålla mig (personligen) för framtida lyssnar, men ett elektroniskt själalbum av kvalitet om den homosexuella muslimska upplevelsen är absolut värt minst en eller två snurr. bra sång!
Rosetta av dua Saleh
Och sist men absolut inte minst: John Craigies nya album, Asterisk the Universe, är en smidig folk/rock -lyssnande. mycket trevligt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.