Markleys feberhjärna: av monster och män

Det här inlägget är inlämnat under:

Hemsida höjdpunkter,
Intervjuer och kolumner

Wayne Markley

av Wayne Markley

Jag har vanligtvis sagt att det finns ett antal riktigt bra böcker varje månad som förbises eftersom de inte kommer från de stora två förläggarna, Marvel och DC, eller så är de inte en superhjältetitel. Det finns också ett antal fantastiska samlingar varje månad, eter helt nytt material eller samlingar av klassiskt material som också förbises, vanligtvis för att de inte är kostymer och kappor (superhjältar). Så jag trodde att jag skulle skriva en blogg den här gången, och eventuellt igen i en framtida blogg och titta på dessa underskattade titlar som jag tycker är värda mycket mer uppmärksamhet än de får.

Dessa titlar kommer från ett antal olika förlag och täcker ett antal olika genrer. Alla dessa böcker är väl värda dina pengar och tid och de erbjuder enastående berättelse och konst, för det mesta. Ibland är konsten inte fantastisk men berättelsen är tillräckligt stark för att bära den (detta är inte så vanligt).

Steve Ditkos monster: Konga!

Jag har sagt olika tider under åren vilket ett stort fan jag är av Steve Ditko och Craig Yoes samlingar. Nyligen publicerade IDW den andra volymen av Steve Ditkos monster. Titeln på denna serie är vilseledande eftersom det verkligen är en samling av två serier som Ditko gjorde för Charlton Comics på 1960 -talet som heter Gorgo och Konga. Det här är egentligen bara knock-offs av Godzilla respektive King Kong. Detta är inte negativt eftersom det båda är riktigt roliga samlingar. Dessa berättelser är inte Steve Ditko som gjorde Spider-Man, Doctor ovanliga eller till och med läskiga och kusliga (som också samlades in i en bra inbunden samling nyligen), men de är i full färg äventyr med en enorm ödla och en enorm ape. Det finns ingen anledning att gå in i berättelserna eftersom de är konventionella priser och ibland till och med mycket bra. Dessa två inbunden har i full färg och de har en charm som jag vanligtvis tycker att det saknar moderna serier. Jag vet att äldre fans som jag alltid har trott att Gorgo och Konga var lite dumma och för dyrt på samlarmarknaden, men dessa två samlingar ger dig möjlighet att få de fullständiga körningarna av båda dessa titlar i rimligt prissatta fantastiska inbunden. De är idealiska för barn i alla åldrar.

Sergio Aragones ‘Funnies #11

Bongo Comics var hjärnbarnet till Matt Groening, utvecklaren av Simpsons och Futurama. Han förblir till denna dag utgivaren av komiken och håller ett nära öga på vad de publicerar månad till månad. De är mest kända för Simpsons Comics och Futurama, som båda är fantastiska, men de publicerar också andra egenskaper som SpongeBob Squarepants Comics and Stories and Creator-ägda egenskaper som Sergio Aragones funnies. Medan jag inte tror att det någonsin har publicerats en bok som publicerats av Bongo som jag inte skulle rekommendera av någon anledning, tycker jag att Sergio Aragones funnies är särskilt intressanta eftersom den är skriven och ritad av legendariska Sergio Aragones, välkända för hans år av Arbeta med Mad Magazine, den klassiska PLOP-komiken från 70-talet, och hans många välkända skapelse, Groo The Wanderer. Detta är en annan blandning av självbiografiska berättelser och korta gagremsor. Sergio har haft ett fantastiskt liv, och jag är säker på att även om du är hans mest betydelsefulla fan och har läst allt om honom, kommer du att hitta saker och ting är den här serien som du aldrig visste om hans liv. Han kan hitta en bra blandning av drama om sitt eget liv, blandat med humor, och gagremsorna är praktiskt taget alla klassiker. Han har nyligen en berättelse om ett havsmonster som bara var fantastiskt om hur saker vi ser som barn är väldigt annorlunda när vi är vuxna. Det är en historia som jag är säker på att vi alla kan relatera till. Varje fråga är fristående och jag föreslår starkt att du provar ett problem. Det har varit nio nummer hittills, det är vanligtvis varje månad (det var en paus efter nummer sju), och varje nummer är en glädje att läsa. Kolla in det.

Klona

Clone är en månatlig bok från bilden som jag verkligen tycker om. Även om historien inte är så original, är det så bra gjort att det ger mig tillbaka månad efter månad. Förutsättningen är att vår hjälte upptäcker att någon försöker döda honom och hans flickvän, och personen ser precis ut som honom. När berättelsen expanderar upptäcker vi att det finns massor av kloner och orkestrerar förödelsen bakom kulisserna är den amerikanska regeringen och mycket lite är på verkar på ytan. Historien är mycket snabb och är fylld med vändningar och konsten är idealisk för historien. Varje klon ser lika ut men de dras tillräckligt annorlunda för att du kan skilja dem från varandra. Det påminner mig lite om den brittiska TV -serien Orphan Black, som också är mycket bra, men det finns hundratals gånger eftersom många kloner och ledningen är en hane istället för en kvinna. Den här boken kommer från venen av avatarböcker förutom att den städas upp. Det finns överdrivet våld men det finns ingen gratuitös nakenhet och sexuellt våld du hittar i avatar -titlar som CRossed eller sömda. Som en snabb åt sidan tyckte jag att det nya korsade årliga 2013 var en extremt välskriven bok. Även om det inkluderar de vanliga korsade varumärkena (nakenhet, våld etc.), var historien så bra att det vann mig till den punkten att rekommendera det.

Great Pacific

Jag har alltid tänkt att fantastisk konst kan rädda svag historia, och det finns ett antal exempel på det i seriernas historia. En aktuell komiker som jag verkligen glädjer mig över historien och jag tycker att det är väldigt kreativt och original är fantastiskt Stilla havet från bilden, men konsten är inte riktigt så bra. Förutsättningen för denna bok är att det finns en fantastisk ö i Stilla havet som består av skräp, plast och mycket mer skräp än du kan föreställa dig. Den här delen är sant, kolla in den. Det är en fantastisk historia och också skrämmande att det finns så mycket skräp i våra hav. Serien tar denna förutsättning på en sopor och har en ung miljardär att ta över den och hävda det som sitt oberoende land och därmed skapa sin egen regering. Den här historien är verkligen intressant eftersom den är en blandning av politik, science fiction och verklighet när berättelserna rullar ut från denna öppningspremiss och vi ser alla de olika politiska vändningarna såväl som de problem som följer med att försöka skapa en Nytt land samt att dra den bästa typen av människor till denna idealistiska plats. Jag tycker att konsten är amatörisk. Även om jag är säker på att det är vad författarna vill, fungerar det inte för mig. Men jag tycker att historien är så stark att den ger mig tillbaka varje månad för att se vad de senaste utmaningarna är, vare sig det är politiska bakslag med FN, Sea Monsters eller New Investers on the Island som inte är vad de verkar. bra läsning.

Star Trek Newspaper Comics Vol. 2

De sista böckerna jag skulle vilja rekommendera är de två volymuppsättningen av Star Trek -tidningsremsorna. IDW publicerade nyligen den andra volymen The Star Trek Newspaper Strips som gick 1977-1981. Det var ett antal skapare som hanterade dessa remsor, men när jag läste dem kände jag att de gjorde ett mycket bra jobb med att fånga känslan av kapten James T. Kirk och hans besättning. Reproduktionen är bra och söndagsremsorna har i full färg. Dessa remsor har sällan tryckts om (bara en gång jag känner till). De är en idealisk gåva till Star Trek -fan som trodde att de hade allt i Star Trek Canon, från DVD -skivorna, serierna, böckerna etc. Det är fantastiskt att se IDW att fortsätta att skriva ut serier från det förflutna till den senaste eran . Jag hoppas att de kan hålla det uppe i många år framöver.

Som alltid är allt jag har skrivit om här min åsikt och återspeglar inte tankarna eller åsikter från Westfield och deras anställda. Jag söker alltid efter nya saker att läsa så om du har några idéer eller om du inte håller med mig. Släpp mig en rad på mfbway@aol.com.

Tack.

Leave a Reply

Your email address will not be published.