CSI: Praktikant på din egen risk

Mina förväntningar, med tanke på att detta var en spin-off bindning, var tillräckligt låg för att jag blev positivt överraskad över att få en trevlig karaktär och rimligt trevlig historia i CSI: praktikant på din egen risk (berättelse av Sekou Hamilton och Art av Steven Cummings).

Kiyomi försöker optimistiskt att hantera hur illa ekonomin behandlar sin ensamstående far – den konventionella plockiga manga -skolflickan, med andra ord, som håller på att få möjlighet att visa hur speciell hon är, bara i ett amerikanskt TV -sammanhang . Hon är en av fem elever som valts till praktikant i Las Vegas CSI -enheten som en del av ett gymnasiet. Som du kan förvänta dig i berättelser av denna typ, hamnar barnen tillsammans för att lösa ett mord. Det är Scooby Doo med mer vetenskap.

Det är mycket olyckligt, med tanke på CSI -seriens betoning på exakta bevis, att konstnären får vissa saker helt fel. Blod- och kroppsposition förändras något från en panel till nästa i öppningsscenen. Mer förvirrande, när bildtexten säger “palmutstryk”, visar konsten baksidan av fingertopparna rörande, inte handflatan. Lastbyxan Capris under Kiyomis klänning (en hemsk look) försvinner i ett viktigt dramatiskt ögonblick. Konstnären är inte den enda som har problem. En annan bildtexter hänvisar till ett “grizzly mord”; Eftersom ingen björn var inblandad, tror jag att de menade “grymt”.

Även om konstnären har problem med att äldre karaktärer dyker upp sin ålder (ett problem med många manga-påverkade stilar, tycker jag), hanterar han bakgrunderna och tekniken acceptabelt i de flesta fall (även om han ibland varierar rumsliga relationer för mycket från panel till panel). Han har också ett bra grepp om uttryck, särskilt Kiyomis. Likheterna varierar mycket. Jag kände bara igen Jim Brass, en av mina favoriter, för han fick namnet. Gil Grissom var lätt på grund av skägget. Catherine verkar som generisk komisk blondin, identifierbar endast på grund av hennes roll som den enda beslutsfattande kvinnan. De kända karaktärerna, dessa och andra, visas i stödjande roller i hela boken, håller ett öga på barnen och demonstrerar olika labbinställningar och tekniker.

Jag tyckte att det var mycket intressant att en nyckelscen indikerar att Kiyomi valdes eftersom de specifikt inte ville att deras fem praktikanter skulle vara alla manliga. Är någon uttalande om standardiserad testning begränsad i vad den kan berätta om en kandidats potential? Eller ekar typiska stereotyper om att flickor inte är lika bra på vetenskapen? Jag stöder konceptet att aktivt arbeta för mångfald, men jag är väldigt nyfiken på hur det tas emot av läsarna. Jag skulle hata att tänka på någon som tänker, “Ja, kycklingar behöver speciell hjälp eftersom de inte är lika smarta.”

De andra fyra praktikanterna är inte särskilt välutvecklade, eftersom det inte finns mycket utrymme för det. Boken måste arrangera ett mord, visa barnen valda, få programmet etablerat, turnera laboratoriet, visa bevisen, ställa in en osubbel röd sill, göra forskning och åh, ja, lösa mordet på bara 160 sidor med berättelse . Stimuleringen kan vara hoppig och förkortad.

En av eleverna är läskigt besatta av kriminaltekniker. En annan är en vetenskaplig nörd (komplett med fluga – verkligen?). Jag fick honom förvirrad med den egotistiska överpresterande, eftersom båda har ljus hår på liknande längd, och det finns inte mycket annat att skilja dem. (Kiyomi verkar också vara en tvilling av offret, eftersom de båda är mörkhåriga tonårsflickor.) Den sista är en jock med nästan militär uppförande som lurade in sig.

Sammantaget tyckte jag att detta var en underhållande strand som lästes till medan jag var borta en eftermiddag, precis som jag hittar avsnitt av showen som kan se ut men inte särskilt minnesvärda. Jag vill inte förstöra någonting, men vissa kommer att hitta mördarens motivation, som involverar övertoner av gay panik, stötande. Boken, större än den typiska manga -digest, innehåller också en kort förhandsvisning av en ny CSI -textroman. (Utgivaren tillhandahöll en granskningskopia.)

Dela detta:
Twitter
Facebook
Tumblr

Relaterade inlägg:

Tokyopop News: CSI praktikanter, Kinderaichi, Invu, Company Plans, Morei hade turen att bli inbjuden till en ny Tokyopop-webcast där redaktören Lillian Diaz-PrzyByl presenterade information om ett kommande arbete och tog frågor. CSI: Praktikanten på din egen risk först såg vi en liten förhandsvisning av CSI Interns Book, som kommer ut i början av september. Även om Gil Grissom och …

Tokyopop News: Insider Webcast 2 september. (Jag deltog tidigare i en liknande presentation i juli.) Lillian Diaz-PrzyByl återigen modererade-bra att se ett vänligt ansikte. De öppnade med denna Deadman Wonderland Manga -trailer. Denna nya titel skapades av teamet bakom …

CSI: Död i rännorna #5 Jag har inte sett någon prata om serietidningskonventionen Mystery CSI: Dying in the Tigters, och efter att de arbetade så hårt för att uppmärksamma direkt marknadsuppmärksamhet också. Kanske alla väntar på handeln (förfaller nästa månad)? Här är förutsättningen: på en las venull

Leave a Reply

Your email address will not be published.