Angel & Faith Säsong 10#14

Det finns många fördelar med att fortsätta en älskad egendom i komiskt format:

Historiens storlek. Inga budgetar indikerar större omfattning.

Tecken. Utöka din roll oavsett om skådespelare är tillgängliga, i form eller så ungdomlig som de brukade vara.

Existens i evighet. Vilket kan vara en blandad väska, eftersom det finns en drivkraft för att hålla serier går oavsett om författaren har god idé för det eller inte. Ofta är ett slut en välsignelse.

Vilket tar mig till Angel & Faith Säsong 10 #14. Jag måste veta bättre än att läsa något skriven av Victor Gischler, med tanke på att jag inte gillade hans serier i flera år. Alla låter samma sak och plottningen är mycket generisk, vanlig denominator möjlig.

Omslag av Michelle Madsen

Jag tittade på den här frågan eftersom den lovade att avsluta en berättelse om återkomsten av Illyria och hennes värd, Fred Burkle. Jag gillade hennes karaktär (och skildring av Amy Acker), även om hon var ett utmärkt exempel på Joss Whedons tendens att infoga patos och förtvivlan där det var möjligt. Jag var emellertid inte nöjd med att se att återkomsten av dessa kvinnor och showdown mellan dem kokades ner till en slugfest. Jag tror inte att det är bra skrivande eller äkta för karaktärerna. Det finns ingen kreativitet eller smarthet i det.

Alla karaktärer, som Gischler tydligen ser dem, använder sig av först, sist och alltid. Det är visuellt, det är sant, men det är tråkigt att läsa och känner sig inte idealisk eller autentisk. Will Conrad gör ett respektabelt jobb som drar denna bilge, även om likheterna kan vara lite statiska. Och de två kvinnorna som stansar varandra i ett bakgrundslöst vitt område, även om de stämmer med en av showens konventioner, läser som en genväg.

Alla händelser i denna komiska läst som om de genererades av en manusförfattare: Loyalty till vän. Skott av gjutna uppradade mot CAM för att demonstrera lagarbete. Uttryck av hämnd. Bestämning inför överväldigande odds. Uttalande av mänsklighetens dygd över högre varelser. Den tillfälliga segern får inte stå utan antydningar om förgreningar för att driva nästa historia. Kort sagt, det är skit. (Utgivaren levererade en utveckling av digital granskning.)

Dela detta:
Twitter
Facebook
Tumblr

Relaterade inlägg:

Angel & Faith Säsong 10 #16-17 Nu som Fred har återvänt får vi se henne hjälpa till att tro på ett nytt undercover-uppdrag. Och med tanke på att Buffy the Vampire Slayer alltid har varit bäst när barnen var i skolan, vi är tillbaka i den miljön – bara den här gången är tron ​​undercover …

Angel and Faith Season 10 #1 För att binda sig till den nya Buffy säsong 10, har Angel and Faith Series också startats med en liknande titel (även om det är mindre meningsfullt med tanke på att det aldrig fanns en säsong 9). Jag glädde mig åt den föregående körningen av serien till stor del på hur väl författare …

Lucifer: Den kompletta fjärde säsongen fick äntligen en chans att njuta av Lucifer: den kompletta fjärde säsongen, som kom ut på DVD i maj. (Det är ett år efter den här säsongen debuterade på Netflix, vilket är normal timing.) Säsongen öppnas med en Morose Lucifer, deprimerad efter att Chloe såg sitt riktiga ansikte (i slutet av …

Leave a Reply

Your email address will not be published.