Yowamushi Pedal Volym 1

Yowamushi Pedal Volym 1 verkar som om det kan vara en sportmanga, med sitt fokus på cykling, men det handlar verkligen om en ensam man som lär sig hur speciell han är.

Sakamichi är en ödmjuk nörd. Han rider regelbundet sin “mamma cykel” långt över kuperade vägar för att komma till Akiba, där han kan köpa DVD-skivor med begränsad frisättning och leksaker och andra tecken på fandom. (Tack vare översättningsanteckningarna fick jag reda på att “Sakamichi” innebär “kuperade vägar”.) Han inser inte hur hårt denna uppgift skulle vara för många människor, eftersom allt han är intresserad av är att spara pengar, spendera vad han annars skulle använda för busspris på mycket fler samlarföremål. (Sakamichis verkliga skicklighet verkar dock studsa upp från kollisioner och fall.)

Han drömmer om att gå med i Anime Club och äntligen ha vänner som delar sina intressen, men klubben har upplöses på grund av brist på medlemmar. Då upptäcker en konkurrenskraftig cyklist sina förmågor och uthållighet. Imaizumi är en elit racer, med massor av kunskap och teknik och ett nag mot en tidigare konkurrent. Han tycker att Sakamichi är en distraktion, så han utmanar honom till ett lopp i köp för att visa att Sakamichis resor är flukes.

Sakamichi har dock ett hemligt vapen. Det finns en bra tjej, Miki, som hjälper honom att få sin cykel justerad korrekt och uppmuntrar honom. Hon är också en cykelfangirl och vet en hel del om sporten. Med sin hjälp och hans engagemang för anime fandom kan han bara driva igenom för att lära sig mycket mer om sina förmågor.

Wataru Watanabes stil slår mig som en lite vild variant på standard Shonen -manga -looken och blir särskilt skrapad när jag förmedlar racinghastigheten, med massor av hastighetslinjer. Madison, Wisconsin, är väldigt en cykelledare, så jag uppskattade informationsbitarna under hela historien. Det hjälpte mig att lära mig mycket mer om min egen cykel.

Den andra halvan av boken introducerar en ny cykel-galna karaktär. Shoukichi har just flyttat från landet, en stad där en stor cykelproducent är belägen, och hans vidögda, högmunna entusiasm drar Sakamichi i hans kölvattnet. Till skillnad från Sakamichi är Shoukichi inte rädd för att bli märkt. Han är bara en av de extra racingklubbmedlemmarna som vi kommer att träffa före bokens slut.

Yen Press var smart för att sätta två volymer av serien i denna större mangavolym, eftersom det innebär att vi får spendera mycket mer tid med karaktärerna och se den första loppets slutsats. Yowamushi -pedalen har pågått i sju år i Japan och är nu upp till 42 volymer. Det är en hel del cykling. (Utgivaren erbjöd en granskningskopia.)

Dela detta:
Twitter
Facebook
Tumblr

Relaterade inlägg:

Manga hundar volym 3 och så serien slutar, med mycket mer av samma sak. För mig visar Manga Dogs Volume 3 att gaggen-av en mangaförfattare i skolåldern som är bedövad av tre ganska unga pojkar som vill göra manga men är sorgligt felinformerade om vad som krävs-har gått. Som…

Manga Dogs Volym 2at I slutet av den föregående volymen hade mangakonstnären Kanna kidnappats av en wannabe. Mycket mer än hennes liv var hennes arbete i fara när hennes sidor togs som gisslan och undviker henne från att göra henne tidsfrist. Naturligtvis räddas hon i den här boken – fördelen med en serie …

Blomma of Life Volume 4i hade inte insett att Flower of Life -serien avslutades i denna volym. Historierna känns fortfarande lik den föregående, utan den typ av riktad wrapup du ser i andra manga. Vissa situationer lämnas till och med öppna, utan tydlig lösning. Det har gått ett tag (två år) eftersom det föregående …

Leave a Reply

Your email address will not be published.