Utländska varianter Originalkonst – Populära konstnärer låga priser

Vid samlingen av internationella komiska varianter delade Tony Pomilla sina kunskaper och erfarenheter i den komiska hobbynischen av utländska varianter. När jag undersökte tidigare försäljning mötte jag många exempel på serier som distribuerades i Storbritannien och andra platser utanför USA. Jag behövde inte studera på Oxford för att ta reda på serier en gång såldes för 9 pence hämtar ett ganska öre idag (faktiskt “pund” av dem). För den här artikeln vill jag fokusera på originalkonst som finns i utländska varianter. Jag tror att du kommer att hålla med om att premiärkonst av välkända konstnärer kan erbjuda några vackra fynd, även om de skapades för den internationella marknaden!

Super Spider-Man #170 Cover Art av Dave Hunt och Frank Giacoia. Den brittiska utgåvan skapade John Romita, Sr.s klassiska otroliga Spider-Man 121 för “The Night Gwen Stacy dog”. Denna konst såldes för en mindre rabatt till den första: $ 8 963 för Hunt -versionen 2017 och 286 800 dollar 2013 för Romita -versionen. Till skillnad från normal rekreationskonst dök detta omslag på en publicerad komiker. Uppenbarligen jämför få artister med John Romita, sr för Spider-Man Originals. Men för tusentals Storbritanniens läsare presenterade Hunts konst det första intrycket för en av Spider-Man’s mycket avgörande berättelser.

Bara vem är dessa populära artister?

Visserligen växte Dave Hunts berömmelse ut ur sina bidrag som färgade Marvel och DC Art. Bara vem är dessa populära artister som jag lovade? Låt oss börja med konst av ‘Junior’. Det skulle vara John Romita, Jr., barn av den populära. Även om denna stänk sida kommer från Mighty World of Marvel snarare än extraordinär Hulk, har den massor av distinktioner. Först indikerade Jr Jr. att det kanske var hans första Marvel -arbete. Det är inte en dålig start. För det andra finns det en person med Adamantium -klor som ligger på marken bakom Hulken.

Någon som fick bilden av vilken historia som denna stänk ympades i? Ja, det skulle vara ett omtryck av Wolverines första fulla berättelse, extraordinära Hulk #181. Medan inte Herb Trimpe och Jack Abel, Romita, skapade Jr. en original sida för att passa in i en landmärke Marvel -berättelse! För bara veckor sedan såldes sidan från Mighty World of Marvel #199 för $ 18 000.

Mer originalkonst för utländska varianter

Om Kirby är primär och Romita är nummer två gör John Buscema en fantastisk nummer tre. Och ingen bläck jämförs med Tom Palmer på Buscema -pennor. Jag är inte säker på när de skulle ha haft tid, men de två samarbetade om originalomslagskonst för Mighty World of Marvel #222. På tal ompounds ‘gjorde Buscema massor av Conan Art. Även om det var produktivt, lämnade det mindre tid att göra superhjältarbete på karaktärer som Daredevil. Därför skulle jag förvänta mig att betala en premie för ett Daredevil -omslag. Inte så här – 2019 -försäljningen för Storbritanniens täckning hämtade bara $ 5 040. Återigen, men inte publicerad i USA, publiceras det omslagskonst av en legend!

Låt oss göra en mycket mer av dessa innan jag byter till några andra nyanser i den utländska varianten original konstnisch. Den här blåste mig bort. Skulle du säga att Mark Bagley har några fans för sin Spider-Man-konst? Jag kommer att säga på förhand, få sin omslagskonst medan det är billigt: ​​amerikansk eller utländsk! Massor av Bagley Art säljer för fraktioner av sina kamrater. Men jag tror att någon “stal” omslagskonsten för Spider-Girl #2 (1998 Marvel/Panini)! Bagley skapade den ursprungliga omslagskonsten för distribution i Tyskland. Massor av tyska samlare måste ha tappat när de drog denna extraordinära Spidey och Spidey-Girl-komiker från hyllan. Den fantastiska omslagskonsten såldes 2019 för 1 320 dollar (eller färre om de betalar i euro!).

Egentligen inte en utländsk variant

Varje land är stolt över sina hemvuxna framgångar. Bland de största hjältarna som kommer från Storbritannien, rankas definitivt Doctor Who högt. Marvel UK producerade en begränsad serie med fyra utgåvor 1994, Doctor Who: Age of Chaos. Speciellt bland alla Doctor Who -serier, den innehöll en berättelse skriven av Doctor Who själv! Mycket mer korrekt skrev Colin Baker, den sjätte läkaren, den ursprungliga historielängda grafiska romanen. För extra lokal smak illustrerade den brittiska konstnären Alan Davis serien. Omslagskonsten såldes för 6 000 dollar för några veckor sedan.

Förutom Davis, ett annat ämne av drottningen, illustrerade Dave Gibbons massor av Doctor Who -sidor för Marvel UK. Dessa verk av Gibbons säljer för en bråkdel av hans Watchmen -omslag och panelsidor.

Varning när man får utländsk variant originalkonst

När hammarpriset faller lägre än väntat, leta efter orsakerna. Med originalkonst för internationella varianter är samlare färre och kräver lägre. Många gånger, men publicerad, har konsten en återskapande känsla. Även om ny konst och original skapade förläggarna vanligtvis konsten för omtryck. Till och med originalverk för amerikanska omtryck säljer inte med samma kraft som den första versionen. Allt som sagt, jag har en större försiktighet.

Ofta kan konstnärerna som är förknippade med de utländska verken vara “Marvel Artist” eller “DC Artist”. Jag vill veta vem som illustrerade konsten på minnull

Leave a Reply

Your email address will not be published.