Mark Wheatley Interview: Frankenstein Mobster från IDW

Denna publicering lämnas in under:

Hemsida höjdpunkter,
Intervjuer såväl som kolumner

Frankenstein mobsterskydd

I sin karriär inom serier har Mark Wheatley arbetat med sådana böcker Jonny Quest, Breathtaker, Ez Street, Hammer of the Gods samt Mars. Han såväl som Robert Tinnell har för närvarande en serie, ensam rättvisa, som kör på Comicmix. Den här månaden samlar IDW sin Frankenstein Mobster -serie. Nyligen talade Westfields Roger Ash med Wheatley om denna nya utgåva utöver vad som kommer i framtiden.

SPECIALERBJUDANDE! Alla kopior av Frankenstein Mobster som erbjuds med Westfield den här månaden kommer att innehålla ett bokmärke undertecknat av skaparen Mark Wheatley!

Westfield: Det mesta av ditt senaste arbete har varit på internet såväl som nu kommer det på tryck. exakt hur kom det erbjudandet till?

Wheatley: Det är ovanligt för mig att tro på serier på tryck eftersom det har varit tre eller fyra år som jag har arbetat nästan enbart online. Jag tror att det enda som har varit på tryck var ursprunget till Bigby Wolf jag gjorde med kostnaden Willingham för fabler: 1001 nätter med snöfall. Det var nästan en recidivistisk sak att göra även vid den tiden. Nu kommer jag tillbaka till tryckt serier som är coolt. Det kommer att vara trevligt att ha böcker i mina händer igen. Anledningen till att allt detta händer med IDW är att ComicMix såväl som IDW har samarbetat för att få böcker ut i boken såväl som Comic Book Store -marknaden. Eftersom jag har gjort ganska mycket vad jag har producerat under de senaste åren för ComicMix, finns det snarare några böcker längs linjen. Jag sätter verkligen ihop Hammer of the Gods just nu, vilket jag gjorde med Michael Oeming.

Frankenstein Mobster sidor 2-3

Westfield: Kommer denna månad är en samling av Frankenstein Mobster. För människor som inte är bekanta med boken, vad ska de förstå om den?

Wheatley: Det är ett noir -handtag traditionella monster. Det är som om Frankensteins monster hade varit en mobster? Han arbetar i en stad som är bebodd av mumier, varulvar, vampyrer, jättar, troll och havsmonster. Vi har ett extremt informerat havsmonster som heter Fang Goom. Den primära karaktären är Terry Todd som på samma sätt förstås som Frankenstein -mobsteren. Han producerades när Mobsters beslutade att de behövde en övernaturlig handlang. De hade det i åtanke att utveckla en mycket bättre mobster genom att sy många av dem tillsammans. Vid denna tidpunkt delar Terry Todd sin hjärna med tre av de värsta mobsterna som någonsin styrde i Monstros City. Jag kan inte förhindra en ordspel. Det producerar karaktärstvisten inom den primära karaktären. Terry Todd var den stora polisen som arbetade detektivdetaljen såväl som nu måste han dela sin kropp med tre mobsters. Inte din vanliga situation.

Westfield: Jag är generad över att erkänna att tills du uppgav det högt, jag inte fick ordspelet i Monstros City. Skratt Vem är några av de andra karaktärerna i boken? Jag förstår att det finns ytterligare en Terri Todd.

Frankenstein Mobster Pinup av Adam Hughes

Wheatley: Det här är sant. Terry Todd Sr hade ett barn som han kallade Terri. Hon arbetar nu med sin metod med detektivavdelningen i myndighetsstyrkan. I denna specifika berättelse, som kallas Made Man, är hon ganska mycket den enda som går efter Frankenstein -mobsteren. Hon förstår inte att han är hennes far. Den tvisten kommer upp i historiens program. Hennes partner var hennes fars partner. Han heter Janus Moore. Han har också tricks. Myndighetsstyrkan är lite korrupt såväl som hon är lite av en goody två skor, så hon är i tvist med bogserna i myndighetsavdelningen eftersom hon är tillgänglig och försöker göra bra och upprätthålla lagstiftningen såväl som de bara Försöker göra sina ytterligare läroinkomster.

En karaktär som har slutat bli ett fan som föredras från när serien ursprungligen körde på Picture Comics, är ozmed, The Mummy Taxi Driver. Han blir varje mans synvinkel i serien. Han är också källan till en hel del humor.

Westfield: Vad kan du berätta om samlingen? Du gjorde en svart såväl som vit samling som du sålde på konventioner. Kommer detta att ha i full färg?

Wheatley: Det kommer att vara 100% färg såväl som det kommer att ha extra berättelsessidor. Jag producerade överbryggande scener mellan de privata problemen för att få det att köra tillsammans som en grafisk roman. Faktum är att dessa scener organiserades från extremt början. Grafikboken är baserad på ett filmskript som jag komponerade för åtta sedan. Jag var tvungen att redigera den för att förvandla den till privata serier. Jag satte tillbaka scenerna för att göra det till en sömlös grafisk roman. Utöver allt detta finns det också säkerhetskopieringsmaterial som visar ursprunget till remsan. Jag producerade ursprungligen Frankenstein Mobster som en del av en större serie serietidningar som etablerades för DC Comics av ​​Insight Studios redan i mitten av 1990-talet, precis innan marknaden kollapsade.När vad som helst kollapsade, drog DC kontakten på den. Lyckligtvis återgick allt till mig när det gäller ägande. Jag fortsatte att komma tillbaka till Frankenstein Mobster, delvis eftersom en av de andra killarna här på Insight Studios, Allan Gross, fortsatte att säga: ”När ska du göra den historien? Det var verkligen coolt. ” Skratt som jag hade gjort tillräckligt med det visuellt för att producera en vecka eller två värda vardagliga remsor som vi hade visat på vår webbplats, vilket var extremt populärt. Jag hade det i en förslagstyp som satt på mitt bord på San Diego con -metoden när. Jag blev överbelastad av filmproducenter som alla lurade ut exakt hur bra ett koncept det var. Allt jag hade var förutsättningen såväl som två veckors vardagliga remsor. De erbjöd mig pengar för att förvandla dem till en film. Jag tänkte: “Jag räknar mycket bättre ut vad det här är innan jag erbjuder det.” Skratt så jag satte mig och komponerade ett filmskript. Vid denna tidpunkt tror jag att vi är så mycket som 37 filmverksamhet och producenter som har kommit efter fastigheten. Hittills har erbjudandet inte varit rätt så vi har inte förföljt det. Det är extremt framträdande i Hollywood.

Westfield: Finns det planer på att göra nya berättelser med Frankenstein Mobster?

Wheatley: Roligt du borde fråga. Ja. Jag lägger de slutförda handen på ett manus för en extremt långvarig grafisk bokförföljare som kommer att köras på ComicMix. Jag förstår inte om vi ska göra oktober för att börja det, jag kommer att arbeta med konsten då, men jag förstår inte om jag har tillräckligt med blymaterial för att hålla mina tidsfrister. Jag gillar inte att missa mina tidsfrister så jag vill se till att jag har tillräckligt gjort innan vi börjar köra den. Jag arbetar tillsammans på den nya med en författare som jag har behandlat tidigare, MJ Butler, som är en TV -författare såväl som han har gjort arbete på webben som har varit extremt populär. Han har vunnit priser på internet för humor. M. J. såväl som jag slog den av år tillbaka sedan han gjorde en serie parodi -radioprogram baserat på gammal tidsradio som jag extremt rekommenderar. Du bör gå till TwistedMojo.com samt inspektera hans riskteater. Det är roliga grejer. Om du har någon typ av tillgivenhet för skuggan, eller Indiana Jones, eller något liknande, kommer du absolut att gilla dessa radioprogram. De är inte extremt länge alls, men de är underbara. Han såväl som jag arbetade tillsammans på en Frankenstein -mobster Mundens barhistoria förra året som sprang på ComicMix, liksom det fortfarande erbjuds där.

Det kommer, tror jag, inkluderas i den andra grafiska boken beroende på exakt hur många sidor de är villiga att gå på IDW. Vi har en extremt lång, extremt snäv grafisk bok som MJ såväl som jag sätter ihop. Det främsta skälet till att jag hanterade MJ på den andra är eftersom jag har haft så mycket att arbeta med Robert Tinnell på ensam rättvisa och Ez Street. Det gör att jag kan etablera en berättelse; Få input från någon annan, vilket alltid är kul; Sedan gör de det svåra arbetet med att strukturera det och sätta det i grov form; Sedan gör vi det sista utkastet tillsammans. Det sparar mig så mycket tid att jag verkligen kan visa sig fem sidor i veckan för att tillfredsställa den vanliga tidsfristen som vi träffade på ComicMix varje vecka.

Frankenstein Mobster Page 26

Westfield: liksom Ez Street såväl som ensam rättvisa kommer också att skriva ut?

Wheatley: Det är sant. Jag har inte de exakta släppdatum ännu, men de är planerade, tror jag, för det allra första kvartalet 2010. Ez Street kommer att vara ute som en grafisk bok eftersom det är den allra bästa metoden för att kolla in den. Lone Justice kommer att komma ut till en början som en serie serier såväl som en grafisk roman.

Westfield: liksom Lone Justice fortsätter på ComicMix?

Wheatley: Lone Justice fortsätter. Jag ritar sidan 169 idag. Jag tror att jag har cirka 50 sidor att gå.

Westfield: Finns det något du vill ange om någon av dessa böcker?

Wheatley: Ez Street nominerades som finaste på Internet -serietidningen förra året för Harvey Awards. Jag tror att det bara är otroligt för något som bara kommer ut ur porten. Jag tror att det tilltalar en hel del människor på marknaden eftersom det handlar om två extremt innovativa syskon som försöker producera en grafisk roman. Det påverkades av den gamla Mickey Rooney -typen av film där de skulle säga: ”Hej barn! Jag har några kostymer! Du har en ladugård! Låt oss sätta på en show! ”

Westfield: Som du har sagt tidigare har du gjort på internet -serierna nästan enbart ett tag. Vad tycker du om att göra det kontra tryckkomikerna? Vad tycker du om tryck kontra online?

Frankenstein Mobster Pinup av Alex Nino

Wheatley: Jag gillar verkligen Print Comics främst eftersom jag gillar tryckta böcker. Jag blev biten av en radioaktiv bok när jag var ett extremt litet barn och det har varit i mitt blod sedan dess. Jag växte upp och läste romaner. Den extremt allra första boken som jag kollade in när jag var sex år var Swiss Houshåll Robinson. Jag lärde mig att kolla in det. Jag tror verkligen på min guT att även om jag gör serier, försöker jag för den otroligt involverade, detaljerade strukturen som är en roman. Vi får sällan det i serier eftersom vi gör serier som är episodiska. Sedan när vi gör grafiska romaner är de inte riktigt tillräckligt långa för att komma in i en inkluderad struktur. En av de riktigt fantastiska sakerna med att göra på Internet -serierna är att ComicMix har gjort det möjligt för oss att köra berättelserna så länge de kräver att springa för att berätta en trevlig, intressant, extremt etablerad tomt med utmärkta karaktärer samt betala det bra utan Kort förändrar det på något sätt. När Bob Tinnell liksom jag började på Ez Street, trodde vi alla på att det skulle köra kanske 80 sidor. Det slutade bli 240. Det utvecklades när vi gick med. Vi förstod vart vi skulle så bra som vi hade strukturen, men vi skulle komma till en scen och säga att “den här scenen skulle spela så mycket bättre om vi hade en möjlighet att låta karaktärerna verkligen interagera snarare än att bara dumpa plottpunkt och går vidare. ” Det var snarare uppenbarelsen att kunna berätta historien med den hastighet den krävde. Vi gör exakt samma sak med ensam rättvisa. Vi trodde att det skulle vara 120-140 sidor, liksom att det kommer att vara över 200.

Westfield: Har du någon typ av avslutande kommentarer?

Wheatley: Jag är verkligen glad över att arbeta med IDW återigen i den här boken. När de gjorde Marc Hempels såväl som min Mars -samling för ett antal år sedan, var det den vackraste tryckta boken jag någonsin har haft på någon typ av jobb jag någonsin har gjort. Det är så härligt att när jag har visat det till mina andra skrivare, människor som försöker få mitt företag, säger de själva “detta är underbart.” Om du förstår skrivare säger de aldrig sådana saker. Jag ser verkligen framåt för att arbeta med IDW. De har de största kraven i branschen. De sätter verkligen ihop en härlig bok. Jag är helt säker på att vi kan räkna med att Frankenstein Mobster är så härlig att det kommer att vara skrämmande.

Inköp:

Frankenstein Mobster SC

Leave a Reply

Your email address will not be published.