Artist Spotlight på John Byrne

Om du började läsa serier mellan slutet av 1970-talet och fram till mitten av 1980-talet, skulle du ha stött på konstverk av denna begåvade illustratör. Bidragande till så viktiga Marvel-egenskaper som Iron Fist, Fantastic Four och-mest ikoniskt-The Uncanny X-Men-i början av 1980-talet hade John Byrne cementerat sitt rykte som en av Marvels bästa artister.

Född i England 1950 invandrade Byrne till Kanada vid den mogna unga åldern 8 och han gick senare på Alberta College of Art & Design (lämnade utan examen) innan han började bo i USA där han har bott nu i många år. Han gjorde först en stänk i serietidningsvärlden i mitten av 1970-talet och han började med Marvel och Charlton Comics och bidrog med sitt allra första inre komiska konstverk till Marvel Fanzine Foom Magazine #5 (Friends of Ol ‘Marvel, publicerad mars 1974).

Efter frilans för Charlton för en trollformel bad Marvel honom att arbeta med en upp och kommande brittisk författare som heter Chris Claremont. Resten, som de säger, är Marvel -historien.

Med hänvisning till Neal Adams, Jack Kirby och Steve Ditko som hans primära påverkan har Byrne ändå en unik och omedelbart identifierbar stil. Som bäst skulle jag beskriva Byrne-stilen som att blanda den detaljerade realismen av Neal Adams med den kinetiska och stilistiska överflödet av Jim Aparo. Han är anmärkningsvärd för sitt smidiga linjearbete och fint detaljerade paneler, han är helt enkelt en av de bästa moderna artisterna i mainstream -serier.

Byrne är också anmärkningsvärd för sin skriptförmåga; Det är utan tvekan hans Jack Kirby-ish-berättelse till konst som gjorde honom till en så kraftfull figur i komiskindustrin i hans premiär. Även om han senare flyttade till DC och arbetade på flaggskeppstitlar där som Superman, kan jag tro, tror jag, finns i följande Marvel -böcker.

Iron Fist #15 (augusti 1977)-First Byrne X-Men Art med Chris Claremont

Byrnes bidrag till X-Men är bara andra till Stan Lee och Chris Claremont och det är osannolikt att sådana centrala X-Men-persona som Sabretooth, Kitty Pride eller Wolverine skulle vara densamma om Byrne inte hade börjat sitt lag med Claremont. Det teamet upp och den första X-Men-konsten av Byrnes (delande penntuppgifter med Dave Cockrum här) finns i den här boken. Detta var den sista Iron Fist -komiken innan han överförde för att gå med Power Man och det är också det första utseendet på Bushmaster. Men det är Byrne på X-Men som gör det minnesvärt. Du kan för närvarande hitta det i 9,8 certifierat villkor för cirka $ 550,00, men, särskilt i högklassificering, har priserna trenderat under de senaste tre månaderna, förmodligen till följd av den mindre än stellar “Iron Fist” Netflix -showen. Den sista försäljningen av denna komiker i 9,8 var för endast $ 400,00.

Uncanny X-Men #134 (juni 1980)-Phoenix blir Dark Phoenix

Även om vi inte kan underskatta färgprafterna i Terry Austin, och hur mycket Austins bläck hjälpte till att göra Byrnes X-Men-konst verkligen pop, finns det ingen tvekan om att under hans långa tid på Marvel’s Mutant Flagship-titel (börjar med nummer #108 och varar tills nummer # # 143) Byrne fäste sin stil till mognad. Det som är mest anmärkningsvärt med Byrne i början av 1980 -talet är mängden arbete han gjorde och den hastighet som han skulle producera så detaljerade och högkvalitativa paneler. Claremont/Byrne -teamet nådde sin konstnärliga höjdpunkt på ‘The Dark Phoenix Saga’, och denna fråga är en av de konstnärliga höjderna i den bågen. Idag kommer X-Men #134 att kosta dig $ 950,00. Jag skulle vänta tills efter att Fox -filmen kommer ut i sommar eftersom priserna kan doppa när anpassningen kommer och går.

Fantastic Four #258 (september 1983) – Classic John Byrne Art

Enligt min mening nådde Byrne sin konstnärliga topp på sin fantastiska fyra körning i början av 1980 -talet. FF träffade en snag efter att det klassiska Lee-Kirby-teamet slutade, och det var inte förrän Byrne började både skript och rita Marvels första familj att livet återvände till boken. Av de många utmärkta frågorna om FF som är skrivna och ritade av Byrne Issue #258 är utmärkt från dess stjärnskydd till dess många detaljerade inre paneler. Du kan hitta hans komiska råa i högklassig för under tjugo dollar på eBay. Eller, växelvis, kolla dina LCS -tillbaka -problem långa rutor. Plocka upp det om du vill se John Byrne i hans premiär. Medan vissa tycker att Byrne förblir en lika stor konstnär idag som han var i bronsåldern, är det inte ovanligt att höra fansen klaga på att hans illustrationsarbete började minska från och med 1990 -talet. Ibland, emellertid, och till och med idag, kan Byrne stiga för att producera konst på den höga nivån i sina gamla glansdagar – när han gör sina konstverk förmedlar till mig all magi och spänning i komisk berättelse som berättar på sitt allra bästa.

Dela detta:
Dela med sig

Reddit
Twitter

Linkedin
Tumblr

Telegram
Pinterest

Facebook
Ficka

Whatsapp

Så här:
Som att ladda …

Relaterad

Marvel Bronze Art: Svarta och vita guldkollektorer har kört Marvel Silver Age Original Comic Art Priser till astronomiska höjder. Det är inte för sent att gå med i Marvel Bronze Art “svartvitt”null

Leave a Reply

Your email address will not be published.